Så var det dags för svartbränning. Ett lätt snöfall och nollgradig temperatur...20081124. Ett gäng glada väl påklädda Michelin - gubbar redo för en dag i snö och kyla. Till att börja med fick vi elda bort den fukt som fanns i järngrytorna vi ska använda.

 

Sedan ska allt lergods tas fram som vi ska bränna.
Därefter packas allt in i sågspån. Det är mycket som ska få plats...

Nu ska bara grytorna sättas på plats.   
Det är inte så lätt att placera grytan över alla saker.
Första timmarna måste man elda försiktigt så att sakerna inte spricker.
Det går åt mycket ved.
 

Till lunch åt vi Margas jättegoda Linssoppa med bröd och ost, det smakade väldigt bra när man varit ute och småfrusit i flera timmar. Till fika fanns Ingers smaskiga äppelkaka med vaniljsås.

Efter några timmar får man elda på lite hårdare...
Här eldar vi på, i bakgrunden syns ugnen som vi ska elda Raku i till våren.
Så var det dags för den spännande öppningen! 

Onsdag 26/11 2008

Åter Konst och hantverk

www.marima.se