Konsthantverk 2005  
Resa till Hällekis 2005

Den 31 augusti 2005, bar det iväg på en studieresa till Hällekis/ Kinnekulle.Vi skulle studera, teckna och göra studiebesök. Här har jag samlat lite bilder från denna resa.

 
 

Rörstrands bilder

  Här sätts dekoren på till välkända Filippa K muggen.  
Nedan har vi Allmoge dekoren vars tillverkning snart hamnar på Sri Lanka istället.   Filippa K på väg in i ugnen.
   

Vi besökte bland annat Rörstrand fabriken ett lite sorgligt möte med en fabrik som man tycker är genuint "svensk" men vars tillverkning from årsskiftet bland annat kommer att ske på Sri Lanka. Ett långt steg för bla det välkända tallriksmärket "Allmoge" att vandra. Inte speciellt genuint svenskt längre med andra ord! Sorgligt!

 

 
  Vi bodde på ett fint vandrarhem som hade en egen hantverksby. En keramiker hade sin lilla butik öppen, -mycket inspirerande att se. Man kan få många tips och ideer av att se på andras arbete.  
  Vandrarhemmet  
  Vandrarhemmet i Hällekis. Underbar liten by.  
  Lasses grotta,  
 
Vår studieledare och keramikern Marga Carlsson. Här står vi inne i Lasses grotta, vars fascinerande levnadsöde vi fick reda på av en guide som släktforskat om densamme.
 
  Blandade bilder från vår resa

I början fick vi lära känna varandra med lite övningar. Här har vi fått i uppdrag att skapa en speciell plats med hjälp av olika ord. Alla fick samma ord men resultatet var olika fantasifulla installationer. Platsen är ett kalkbrott.

Vyn är ifrån en av våra tecknings promenader.